Google site içeriğinizi nasıl alıyor ?

Google site içeriğinizi nasıl alıyor ?

19, 12
2018
0

Bilgisayar başında binlerce kişi tek alıyor desek.

Tabiki yanlış olur.
Google, sitenizle ilgilenebilecek Google Arama kullanıcılarının site içeriğinizi bulabilmesi amacıyla web içeriğinizi almak için yazılım programları ve algoritmalarının bir birleşimini kullanır. Bu şekilde, Google’ın içeriğinizi aldığı süreçler çoğunlukla otomatik olarak gerçekleşir ve sizin çok az şey yapmanızı gerektirir.
Tarama, Google Arama sonuçları için herkese açık web içeriğini toplayan Google’ın yürüttüğü bir süreçtir. Tarama süreci için Google, web tarayıcıları adı verilen ve web sitelerini otomatik olarak bulup alan özelleştirilmiş yazılımlar kullanır.
Web Tarayıcıları:
Gerçekten de web tarayıcıları arama motorları için web’den içerik alır. Web tarayıcıları, siteden siteye bağlantıları izleyip karşılaştıkları sayfaları indirerek ve daha sonra kullanmak üzere bunları saklayarak çalışır. Daha sonra, karmaşık algoritmalar indirilen web sayfası kopyalarını sıralayıp analiz eder ve Google Arama Motoru sonuçlarını günceller. Google’ın kullandığı ana web tarayıcısının adı Googlebot’tur.
Oluşturma, Google’ın çeşitli tarayıcıları ve cihazları kullanan kullanıcılar için web sayfalarınızın görünümü ve davranışını anlamak üzere kullandığı bir başka süreçtir.
Bir tarayıcının web sayfasını görüntülemesine benzer bir şekilde, Google URL’nizi alır ve ilgili sayfaya ilişkin kod dosyasını (genellikle HTML ve JavaScript) yürütür. Google, daha sonra ana kod dosyasının başvuruda bulunduğu tüm kaynakları (genellikle resim dosyaları, stil sayfası dosyaları ve diğer JavaScript dosyaları) tarayarak son olarak sayfanızın görsel görünümünü oluşturur ve içeriğinizi daha iyi anlar. Google Sitenizi Tarayamazsa
Google sayfalarınızı doğru bir şekilde tarayamaz veya oluşturamazsa sitenizin Google Arama sonuçlarındaki görünürlüğü ve görünümü birkaç farklı şekilde bundan etkilenebilir:
Google sitenizi tarayamazsa sitenizle ilgili herhangi bir bilgi alamaz. Google Arama, sitenizin tüm bölümlerini keşfedemez veya sitenizin Google Arama sonuçlarında görünmesi gerekirken web sayfalarınızla en alakalı Google Arama kullanıcı sorgularını doğru tanımlayamaz.
Google sitenizdeki sayfaları oluşturamazsa, web sayfalarınızla ilgili önemli görsel düzen bilgileri eksik olacağı için web içeriğinizi anlamak daha zor bir hale gelir.
Sonuç olarak, site içeriğinizin Google Arama’daki görünürlüğü bundan zarar görebilir. Google Arama sonuçlarında, sitenizin farklı kitleler açısından değerini tahmin edebilmemiz ve sitenize bağlantıların göründüğü yerleri belirleyebilmemiz için web sayfalarınızı oluşturmamız gerekir.
Neyse ki, sayfalarınızın nasıl tarandığını ve oluşturulduğunu teşhis etmek ve sonuç olarak hedef kitlenize ulaşmak için Google Arama sonuçlarını iyileştirmek için Google Gibi Getir aracından yararlanabilirsiniz.

DİĞER

İlgilinizi çekebilecek diğer Google site içeriğinizi nasıl alıyor ? yazıları

Host Dosyası Nasıl Değiştirilir ?
Host Dosyası Nasıl Değiştirilir ?

Hosts dosyasını değiştirerek site engelleyebilir ya da bir domaine IP tanımlayarak yönlendirme işlemi yapabilirsiniz....

Yazıya Git
Haber sitesi kurmak istiyorum.
Haber sitesi kurmak istiyorum.

Çok kısa ve hızlıca bilgi...

Yazıya Git
Responsive Tasarım Nedir?
Responsive Tasarım Nedir?

Ekran büyüdükçe bir şeyler oluyor....

Yazıya Git